Përditësimi u njoftua së fundmi gjatë Samitit të Chrome Dev që u zhvillua më 17 nëntor. Google aktualisht është duke testuar ndryshime të ndryshme për kërkesat e zgjedhjes dhe mënyrën se si do të shfaqet kërkesa e autorizimit bazë.
Përditësime të mundshme për disa kërkesa për leje
Në veçanti, Google po teston një kërkesë leje të minuar, ose atë që ata po e quajnë një 'kërkesë leje njoftimi më e qetë'. Si një rifreskim, ja se si duket kërkesa origjinale e zgjedhjes në Google Chrome aktualisht:
Kërkesa e zgjedhjes origjinale e google chrome
Ndryshimi do të ndikojë vetëm ose në faqet e internetit që kanë një shkallë shumë të ulët pranimi, ose tek përdoruesit që shpesh godasin 'mohojnë' në kërkesat e zgjedhjes. Në këto raste, kërkesa e lejes 'qetë' do të Lista e emaileve të biznesit dhe konsumatorit Lista e emaileve të biznesit dhe konsumatorit shfaqet në vend të kërkesës standarde të lejes. Ja se si mund të duket:

Është e rëndësishme të kihet parasysh se kjo veçori nuk është ende aktive. Mund të mos vijë kurrë në Chrome, ose në shfletues të tjerë që janë ndërtuar në Chromium (si Opera dhe Microsoft Edge). Ose, nëse ndodh, konfigurimi përfundimtar mund të jetë i ndryshëm. Sidoqoftë, është padyshim një ide e mirë ta mbani parasysh këtë nëse do të vijë te këta shfletues në të ardhmen e afërt.
Çfarë do të thotë kjo për përdoruesit e Chrome
Ky përditësim mund t'ju shqetësojë se zgjedhjet tuaja do të ulen për përdoruesit e Google Chrome, por ne nuk mendojmë se kjo është një arsye kryesore për shqetësim. Në fakt, ne e shikojmë atë si një mënyrë të shkëlqyeshme për të ndihmuar në heqjen e faqeve të internetit të padëshiruara që askush nuk i pëlqen gjithsesi. Pushtimi në ueb është i shkëlqyeshëm, por përdorimi i tij në mënyrë të gabuar për t'i dërguar përdoruesit e padëshiruar është diçka që me siguri do të dëshironim të largohej.
Për përdoruesit që godasin shpesh kërkesat e mohimit të zgjedhjes, kalimi i tyre në një zgjedhje më të qetë nuk duhet të ndikojë në të vërtetë gjithsesi.
Çfarë mund të bëni
Ende ndiheni të shqetësuar? Ne e kuptojmë. Para së gjithash, nëse tashmë po përjetoni një sasi solide të zgjedhjeve, nuk duhet të shqetësoheni. Ndërsa nuk kishte një rregull të caktuar të dhënë nga Google se sa është një shkallë e ulët pranimi, nëse po merrni shumë zgjedhje, duhet të jeni të qartë.
Për më tepër, gjithmonë mund të zgjidhni të konfiguroni një kërkesë të personalizuar të zgjedhjes . Në këtë rast, audiencës suaj do t'i shfaqet së pari kërkesa juaj e personalizuar. Nëse një përdorues godet lejon, ai është i interesuar qartë për njoftimet tuaja të shtytjes në ueb, do të marrë kërkesën standarde të zgjedhjes dhe do të godasë lejojë. Kjo eliminon shfaqjen e kërkesës vendase për përdoruesit që nuk janë të interesuar dhe që mund të ndikojnë në shkallën tuaj të pranimit.
Një shembull i kërkesës për zgjedhje të personalizuar që mund të konfiguroni për një uebsajt të tregtisë elektronike.
Nëse dëshironi t'i përmbaheni kërkesës vendase të zgjedhjes, mund të aktivizoni një logjikë që do të vononte shfaqjen e kërkesës ose do ta kufizonte atë në faqe të caktuara. Për shembull, mund të zgjidhni që shfaqja e shpejtë të shfaqet në një faqe specifike (të themi një faqe Rreth) ose mund ta aktivizoni pasi përdoruesi të ketë lëvizur një përqindje të caktuar të një faqeje ose të ketë qëndruar në faqe për një kohë të caktuar.
Kjo do të ndihmojë për të shfaqur kërkesën vetëm për përdoruesit që kanë më shumë interes për markën tuaj dhe që kanë mësuar më shumë rreth saj si rezultat i qëndrimit në faqen tuaj për më gjatë. Kjo gjithashtu do të ndihmojë në mbajtjen e shkallës suaj të pranimit më të lartë. Mund të lexoni më shumë rreth logjikës së shpejtë të faqes dhe logjikës së shpejtë specifike të faqes për të marrë një ide më të mirë për të gjitha opsionet tuaja. Ndërsa mund ta aktivizoni këtë logjikë për kërkesat vendase, mbani në mend se mund të aktivizohet gjithashtu edhe për kërkesat e personalizuara.
Përfundim
Ne e dimë se ky ndryshim i mundshëm mund të tingëllojë paksa i frikshëm, por duke pasur parasysh parametrat, nuk mendojmë se ka arsye për shqetësim. Ky ndryshim do të ndikojë vetëm në faqet shumë të varfra me norma të ulëta pranimi ose përdoruesit që shtypin shpesh denj për të gjitha kërkesat e zgjedhjes.
Nëse jeni të shqetësuar, gjithmonë mund të bëni disa ndryshime në kërkesën tuaj të zgjedhjes. Konsideroni të krijoni një kërkesë të personalizuar të zgjedhjes, të vendosni një logjikë të personalizuar ose të dyja!
Siç rekomandojmë gjithmonë, merrni kohë kur zhvilloni fushatat tuaja të shtytjes në ueb dhe kërkesat tuaja për të zgjedhur. Ashtu si me çdo iniciativë marketingu, ju duhet së pari të merrni parasysh audiencën tuaj dhe të ofroni një përvojë që ata do ta shijojnë.
Për disa lexim shtesë, merrni parasysh të lexoni udhëzuesin tonë për praktikat më të mira të shtytjes në ueb , këshillat tona kryesore mbi elementet që kanë të gjitha njoftimet më të mira të shtytjes në ueb , ose për një pasqyrë më të përgjithshme, shikoni Udhëzuesin tonë për Fillestar .