Kur u lëshua GA4?

Job data forum discussion of job market trends and data.
Post Reply
badsha0015

Kur u lëshua GA4?

Post by badsha0015 »

Kushdo që hyn në Analytics do të shohë shpejt se Google është shumë i përkushtuar për të realizuar këtë tranzicion. Nuk ka vetëm një, por dy paralajmërime që ju paralajmërojnë për urgjencën e kalimit në GA4.

Po ju mbaron koha për të migruar në GA4
Po ju mbaron koha për të migruar në GA4
Google dërgoi gjithashtu një seri emailesh duke u kërkuar përdoruesve të migrojnë përpara afatit. Këto përfshinin emaile që inkurajonin përdoruesit të planifikonin një telefonatë me një ekspert të Google për t'i ndihmuar ata të migrojnë llogaritë e tyre.

Google madje raportoi se llogaritë GA4 do të krijohen automatikisht për pronat UA që nuk kanë bërë ende ndryshimin.

Çfarë është GA4?
GA4 është gjenerata e ardhshme e Google Analytics, duke ofruar një qasje më të përqendruar te privatësia për të gjurmuar përdoruesit nëpër faqet e internetit dhe aplikacionet, dhe duke u mbështetur më pak në kukit e palës së parë për të qëndruar në përputhje me zhvillimet e ardhshme rregullatore të privatësisë.

Google e ka arritur këtë duke përmirësuar mësimin e makinerive, duke Të dhënat e numrave të Whatsapp përdorur modele për të "plotësuar boshllëqet" kur përdoruesit vendosin të mos pranojnë cookie, duke lejuar në thelb GA4 të vazhdojë të ofrojë informacion në lidhje me angazhimin e përdoruesit duke ruajtur anonimitetin e të dhënave të tyre.

Megjithëse është ende e mundur të instaloni Universal Analytics, GA4 tani është versioni i paracaktuar për të gjitha pronat e reja GA.

Google njoftoi për herë të parë lëshimin e GA4 në korrik 2019 (i disponueshëm në beta). Kjo u pasua nga një nisje e fortë në tetor 2020, kur u bë platforma e paracaktuar për të gjitha pronat e reja.

Image

Megjithëse GA4 nuk është miratuar ende plotësisht nga shumica e tregtarëve, bizneset janë gjithnjë e më të vetëdijshme për rëndësinë e privatësisë dhe po bëjnë pyetje se si Universal Analytics e menaxhon atë.

Pse Google ka ndryshuar Universal Analytics për GA4?
Kompanitë janë mbështetur në informacionin nga Google Analytics për më shumë se një dekadë, duke matur angazhimin e përdoruesve për të kuptuar performancën e tyre në internet dhe duke përdorur të dhënat për të marrë vendime të informuara.

Megjithëse GA4 është në gjendje të ofrojë informacione të ngjashme, Google ka rishikuar plotësisht Universal Analytics dhe modelet e të dhënave në të cilat bazohet, që do të thotë se nuk është e mundur të migrohen të dhënat nga Universal Analytics në GA.

Kjo shkaktoi mjaft bujë në komunitetin e marketingut dixhital, pasi shumë pronarë faqesh interneti kanë mbledhur të dhëna dhe ndjekin tendencat sezonale për shumë vite. Ideja për të filluar nga e para nuk është aspak ideale.
Post Reply